Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Na trati v Nemecku zachytil nákladný vlak deti, jedno zahynulo

Policajti stoja pri zábranách neďaleko miesta vlakovej nehody v nemeckom meste Recklinghausen vo štvrtok 2. februára 2023. Foto: TASR/DPA

Trať na mieste nešťastia neďaleko bývalej nákladnej železničnej stanice i okolité ulice uzavreli.

Berlín 3. februára (TASR) - Nákladný vlak zachytil vo štvrtok večer na železničnej trati v severonemeckom meste Recklinghausen niekoľko detí. Jedno dieťa pritom prišlo o život a ďalšie utrpelo ťažké zranenia, potvrdilo ministerstvo vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Dieťa, ktoré zachytil nákladný vlak na trati v severonemeckom meste Recklinghausen, je vo vážnom stave a v nemocnici bojuje o život, uviedol v noci na piatok minister vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie - Vestfálsko Herbert Reul.

Reul prišiel na miesto nešťastia v Porúrí a potvrdil, že v prípade obete i zraneného ide o miestnych chlapcov z Recklinghausenu. Obeť mala desať rokov, zranené dieťa má deväť, spresnil.

Presné okolnosti nešťastia, ktoré sa odohralo vo štvrtok večer krátko po 18.00 SEČ, neboli doposiaľ známe. Prvé mediálnej informácie hovorili o tom, že nákladný vlak zachytil skupinu viacerých osôb, ktoré následne vliekol niekoľko stoviek metrov. Na mieste zasahovalo 35 hasičov a záchranárov. Prehľadávali koľaje, v dôsledku tmy a rozsahu úseku nasadili aj dron s termokamerou. Správy o treťom dieťati či ďalších osobách v koľajisku sa zatiaľ nepotvrdili, uviedla podľa denníka Bild polícia, ktorá na mieste tragédie stále vykonávala kriminalisticko-technické úkony.

Reul označil nehodu za "veľkú drámu". "Je to strašné," podotkol. Ako dodal, je nejasné, akým spôsobom mohlo k nehode dôjsť.

Trať na mieste nešťastia neďaleko bývalej nákladnej železničnej stanice i okolité ulice uzavreli.