Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Na trojročné väzenie odsúdili muža, ktorý nerešpektoval karanténu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Srbsku momentálne evidujú 458 ľudí nakazených koronavírusom a osem obetí.

Dimitrovgrad/Belehrad 27. marca (TASR) - V Srbsku odsúdili v piatok na trojročné väzenie muža, ktorý nerešpektoval nariadenia a nezostal v domácej karanténe. Ide o vôbec prvý takýto rozsudok v súvislosti s pandémiou koronavírusu, pre ktorý srbská vláda vyhlásila 16. marca stav núdze, uviedol verejnoprávny telerozhlas RTS.

Súd s mužom prebiehal vo východosrbskom meste Dimitrovgrad prostredníctvom videokonferencie. Zatkli ho 20. marca v mestečku Pirot ležiacom zhruba 25 kilometrov severozápadne od Dimitrovgradu a odvtedy bol vo väzbe. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

V Srbsku je aktuálne vo väzbe 112 ľudí, ktorí nerešpektovali nariadenia vlády, a neostali v domácej izolácií. Čakajú ich súdne procesy, informovala srbská verejnoprávna televízia.

Agentúra AP uviedla, že v Srbsku je v domácej karanténe približne 50.000 ľudí. Ide o osoby, ktoré sa do krajiny vrátili po vyhlásení stavu núdze.

V Srbsku momentálne evidujú 458 ľudí nakazených koronavírusom a osem obetí, pripomína DPA. Vláda v boji s koronavírusom zaviedla jedny z najprísnejších opatrení v rámci Európy, a to vrátane nočného zákazu vychádzania či celodenného zákazu opustiť bydlisko platného pre ľudí nad 65 rokov.