Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Na Ukrajine objavili ďalší tunel, ktorý slúžil pravdepodobne pašerákom

Prvý tunel, ktorý špeciálna jednotka objavila na ukrajinsko-slovenských hraniciach Foto: TASR/Kriminálny úrad finančnej správy SR

Už druhý objavený tunel na slovensko-ukrajinských hraniciach by mal ústiť v obci Veľké Slemence.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Ďalší z tunelov, ktorý mohol slúžiť na pašerácke účely, objavili na Ukrajine miestne štátne orgány. Hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR TASR informovala, že jeho ústie na Slovensko sa zatiaľ nepotvrdilo.

Podľa portálu cas.sk by mal tunel prechádzať obcou Mali Slemenci na Ukrajine a ústiť v neďalekých Veľkých Slemenciach na Slovensku.

"Prípad sa realizuje ukrajinskou stranou na Ukrajine. Na našom území sa zatiaľ nič nepotvrdilo. Cezhraničná spolupráca prebieha medzi kompetentnými policajnými zložkami, ktoré sú oprávnené konať v prípadoch ilegálnych ciest cez hranice. Bližšie informácie budú známe až po ukončení preskúmavania šachty z ukrajinskej strany," povedala pre TASR hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Miroslava Slemenská.

Za krátke obdobie ide už o druhý objavený tunel na slovensko-ukrajinskom pohraničí. Slovenská polícia 19. júla tohto roku informovala médiá o nájdení tunela, ktorý viedol medzi slovenskými obcami Vyšné a Nižné Nemecké priamo do Užhorodu. Využívaný bol na pašovanie tovaru a osôb, predovšetkým však tabakových výrobkov.