Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Na Ukrajine odhalili prípravy útoku na strednej škole

Ukrajinský vojak, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pri bytových prehliadkach sa u študentov našli dve pištole, zaistená bola aj výpočtová technika a komunikačné prostriedky s dôkazmi o pripravovanom trestnom čine.

Kyjev 8. decembra (TASR) - Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU) zabránila teroristickému útoku na strednej škole v Čerkaskej oblasti, ktorý naplánovali dvaja jej študenti. Tajná služba to oznámila v stredu na svojej oficiálnej stránke, informovala agentúra Ukrinform.

"SBU v rámci vyšetrovacích a operatívnych krokov odhalila dvoch študentov, ktorí sa vyhrážali hromadným zastrelením svojich spolužiakov," uvádza sa vo vyhlásení SBU.

SBU spresnila, že študenti na sociálnej sieti VKontakte, ktorá je Ukrajine zakázaná, šírili správy s fotografiami a videomateriálmi o plánovaní teroristického útoku a zároveň vyzývali ostatných, aby sa pridali k ich represáliám voči rovesníkom.

Pri bytových prehliadkach sa u študentov našli dve pištole, zaistená bola aj výpočtová technika a komunikačné prostriedky s dôkazmi o pripravovanom trestnom čine. SBU prípad vyšetruje ako pokus o teroristický útok.