Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Na Ukrajine potvrdili 2777 prípadov nákazy koronavírusom a 83 mŕtvych

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Ukrajinská vláda rozhodla koncom marca o zavedení režimu mimoriadnej situácie na celom území krajiny s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu.

Kyjev 12. apríla (TASR) - Počet potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu na Ukrajine sa k nedeľňajšiemu ránu za uplynulých 24 hodín zvýšil o 266 na 2.777. Uviedla to agentúra UNIAN s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zdravotníctva.

Podľa ministerstva bolo doteraz zaregistrovaných 83 úmrtí a 89 ľudí sa uzdravilo.

Najviac zasiahnutým regiónom je Černovická oblasť, ktorá hlási 432 prípadov nákazy. Ďalších 416 eviduje hlavné mesto Kyjev.

Ukrajinská vláda rozhodla koncom marca o zavedení režimu mimoriadnej situácie na celom území krajiny s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Karanténne opatrenia tak potrvajú najmenej do 24. apríla.

Ukrajina zastavila všetky medzinárodné lety aj medzinárodnú autobusovú a železničnú dopravu. Cudzinci majú na Ukrajinu zákaz vstupu. Do krajiny sa dostanú iba jej občania autom alebo pešo. Po príchode musia stráviť 14 dní v karanténe pod lekárskym dohľadom v zariadeniach, ktoré vyčlenia jednotlivé oblasti. Ide prevažne o hotely alebo lekárske zariadenia.