Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Na územie španielskej enklávy Melilla preniklo asi 50 migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hovorca Červeného kríža uviedol, že dobrovoľníci ošetrili niekoľkých migrantov, ktorí mali poranenia a modriny.

Madrid 6. apríla (TASR) - Približne 50 migrantom sa v pondelok podarilo preliezť bezpečnostné oplotenie medzi Marokom a španielskou enklávou Melilla ležiacou na severe tejto africkej krajiny. Informovala o tom agentúra AP.

Španielske úrady uviedli, že títo migranti boli súčasťou skupiny asi 250 osôb, ktoré sa pokúsili o ilegálny "masívny a násilný prienik" do enklávy, keď sa vyšplhali na pohraničné oplotenie a ignorovali výzvy španielskych bezpečnostných zložiek.

Hovorca Červeného kríža uviedol, že dobrovoľníci ošetrili niekoľkých migrantov, ktorí mali poranenia a modriny. Najmenej štyria migranti boli prevezení do nemocnice pre podozrenie zo zlomenín a iných závažnejších zranení.

Zranený bol aj jeden príslušník španielskych ozbrojených síl, informovalo zastúpenie španielskej vlády v Melille.

Španielske enklávy Melilla a Ceuta, ktoré hraničia s Marokom, sú jedinými územiami EÚ na africkom kontinente. Hraničné oplotenie okolo oboch enkláv sa pokúšajú každoročne zdolať tisíce subsaharských migrantov. Za prvé tri mesiace tohto roka sa túto bariéru podarilo prekonať najmenej 1140 migrantom, čo je o 214 menej ako za rovnaké obdobie v roku 2019.