Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Na vlakovej stanici v Paríži útočil muž s nožom, hlásia zranených

Policajná dodávka parkuje pred vlakovou stanicou Gare du Nord v Paríži v stredu 11. januára 2023. Niekoľko ľudí utrpelo v stredu na parížskej vlakovej stanici Gare du Nord zranenia pri vyčíňaní útočníka s nožom. Foto: TASR - AP

Policajti na útok reagovali výstrelmi, ktorými útočníka poranili a následne na stanici aj zadržali, uviedol zdroj AFP.

Paríž 11. januára (TASR) - Niekoľko ľudí utrpelo v stredu na vlakovej stanici Gare du Nord v Paríži zranenia pri vyčíňaní útočníka s nožom. Pre agentúru AFP to uviedli zdroje z prostredia francúzskej polície, informuje TASR.

Policajti na útok reagovali výstrelmi, ktorými útočníka poranili a následne na stanici aj zadržali, uviedol zdroj AFP, ktorý si neželal byť menovaný.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin napísal o incidente na sociálnej sieti Twitter a poďakoval polícii za promptnú reakciu.

Útok narušil prevádzku stanice a spôsobil veľké meškania vlakov v rannej dopravnej špičke, vyplýva z údajov francúzskej železničnej spoločnosti SNCF.

Motív útočníka nebol bezprostredne známy. Francúzsko je po sérií teroristických útokov islamistických radikálov od roku 2015 v stave zvýšenej bezpečnostnej pohotovosti, pripomína AFP.

Rušná vlaková stanica Gare du Nord slúži ako uzol pre vlaky do Londýna a severnej Európy.