Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Na východe Konga sa zrútilo malé lietadlo, hlásia mŕtvych

Záchranári a ľudia sa zhromaždujú okolo trosiek havarovaného lietadla 24. novembra 2019 v Gome na východe Konžskej demokratickej republike (KDR). Najmenej šesť mŕtvych tiel sa našlo v nedeľu po havárii malého lietadla, ktoré sa zrútilo do husto zaľudnenej oblasti v meste Goma. Foto: TASR/AP

Na palube lietadla sa nachádzalo 17 cestujúcich a dvaja členovia posádky.

Goma 24. novembra (TASR) - Najmenej 25 mŕtvych si vyžiadalo podľa aktualizovaných informácií nedeľňajšie zrútenie malého dopravného lietadla v husto zaľudnenej oblasti v meste Goma na východe Konžskej demokratickej republiky (KDR). V lietadle prežili pád dvaja ľudia vrátane člena posádky, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Lietadlo typu Dornier Do 228 miestnej leteckej spoločnosti Busy Bee sa zrútilo krátko po štarte v obývanej oblasti neďaleko letiska. Stroj smeroval do mesta Beni, ležiaceho 350 kilometrov severne od Gomy.

Záchranári vyťahujú telá z trosiek havarovaného lietadla 24. novembra 2019 v Gome na východe Konžskej demokratickej republike (KDR). Najmenej šesť mŕtvych tiel sa našlo v nedeľu po havárii malého lietadla, ktoré sa zrútilo do husto zaľudnenej oblasti v meste Goma.
Foto: TASR/AP


Na palube lietadla typu Dornier Do 228 miestnej leteckej spoločnosti Busy Bee sa nachádzalo 17 cestujúcich a dvaja členovia posádky. Lietadlo sa zrútilo krátko po štarte v obývanej oblasti neďaleko letiska. Stroj smeroval do mesta Beni, ležiaceho 350 kilometrov severne od Gomy. Príčina pádu nie je zatiaľ známa.

Medzi mŕtvymi sú aj ľudia na zemi, keďže lietadlo sa zrútilo na domy, poznamenala agentúra AFP. V provincii Severné Kivu na východe krajiny spoločnosť Busy Bee prevádzkuje tri lietadlá.