Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Na západe Česka havarovalo športové lietadlo, posádka sa zranila

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Remiaš

Podľa polície sa lietadlo pokúšalo núdzovo pristáť na poli. Presná príčina a okolnosti tejto nehodu sú predmetom vyšetrovania, dodala česká polícia.

Praha 16. januára (TASR) - Pri meste Mariánské Lázně na západe Česka havarovalo v pondelok popoludní malé športové lietadlo. Dvojčlenná posádka utrpela zranenia, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe na základe správy servera Novinky.cz.

"Máme hlásenú leteckú nehodu malého športového lietadla v teréne blízko Mnichova," uviedol Lukáš Černý z Hasičského záchranného zboru Karlovarského kraja. Na miesto bol povolaný aj záchranársky vrtuľník.

Letecká nehoda sa stala pri Rájove (súčasť obce Mnichov) neďaleko Mariánskych Lázní. "Na mieste sme ošetrili muža, ročník 1973, ktorý bol transportovaný s ľahkými zraneniami na pohotovosť karlovarskej nemocnice," povedal hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Karlovarského kraja Radek Hes.

"Druhá osoba, žena, ročník 1982, bola ošetrená a odovzdaná s ľahkými až stredne ťažkými zraneniami leteckej záchrannej službe z Plzne," dodal hovorca s tým, že vrtuľník ju transportoval do fakultnej nemocnice v Plzni.

Podľa polície sa lietadlo pokúšalo núdzovo pristáť na poli. "Presná príčina a okolnosti tejto nehodu sú predmetom vyšetrovania," dodala česká polícia.