Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Na západnom brehu Jordánu došlo k ďalším násilnostiam

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Izraelským bezpečnostným zložkám sa podarilo zadržať v nedeľu po niekoľkodňovom pátraní dvoch Palestínčanov, ktorí sú podozriví zo zabitia troch Izraelčanov pri útoku v stredoizraelskom meste Elad.

Tel Aviv 9. mája (TASR) - Dvaja Palestínčania zahynuli a tretí utrpel zranenia počas násilných incidentov na okupovanom západnom brehu Jordánu a vo východnom Jeruzaleme. Došlo k nim v nedeľu, len niekoľko hodín po tom, čo izraelská armáda zadržala mužov podozrivých zo zo zabitia troch Izraelčanov pri štvrtkovom útoku v stredoizraelskom meste Elad. TASR informáciu prevzala od agentúry AFP.

Prvý z nedeľňajších incidentov zaznamenali v jeruzalemskom Starom meste, kde na izraelského policajta nožom zaútočil 19-ročný Palestínčan, ktorého bezpečnostné zložky následne postrelili. Policajt bol hospitalizovaný v stredne ťažkom stave, zatiaľ čo rozsah zranení útočníka nebol bezprostredne známy.

K ďalšiemu násilnému aktu došlo v židovskej osade Tekoa v na juhu Západného brehu. Miestny obyvateľ tu zastrelil a zabil 17-ročného Palestínčana, ktorý bol údajne ozbrojený nožom, uviedla armáda.

Tretí incident sa odohral na severe Predjordánska neďaleko mesta Túlkarim. Izraelskí vojaci "identifikovali (osobu) snažiacu sa prekonať bezpečnostnú bariéru," uvádza sa vo vyhlásení armády.(Bezpečnostné sily) na ňu vystrelili v súlade s (predpísanými) postupmi. Podozrivému bola poskytnutá zdravotná starostlivosť, dodala armáda. Hovorca nemocnica Tel ha-Šomer následne pre AFP uviedol, že Palestínčan svojim zraneniam podľahol.

Izraelským bezpečnostným zložkám sa podarilo zadržať v nedeľu po niekoľkodňovom pátraní dvoch Palestínčanov, ktorí sú podozriví zo zabitia troch Izraelčanov pri útoku v stredoizraelskom meste Elad.

Palestínska militantná skupina Hamas sa k štvrtkovému útoku podľa agentúry Reuters neprihlásila, uviedla však, že ide o odpoveď na zásahy Izraela v okolí mešity al-Aksá v Jeruzaleme, kde od polovice apríla utrpelo v zrážkach zranenia takmer 300 osôb.