Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Nad Kyjevom sa rozozvučali sirény, Rusi opäť zaútočili na Záporožie

Hasiči zasahujú na mieste ruského útoku v Kyjeve 10. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Podľa gubernátora Záporožskej oblasti Olexandra Starucha sa ruské útoky zamerali na objekty infraštruktúry. Informácie o obetiach a škodách zatiaľ nezverejnil.

Kyjev/Londýn 11. októbra (TASR) - V ukrajinskej metropole Kyjev sa v utorok ráno opäť rozozvučali sirény upozorňujúce na možné vzdušné útoky.

Masívne raketové útoky, ktoré ruská armáda podnikla v pondelok ráno prakticky na celom území Ukrajiny, si vyžiadali 14 mŕtvych a takmer 100 zranených. Informovala o tom britská stanica BBC.

Dodala, že - podobne ako v pondelok - aj v utorok nad ránom došlo k útokom na mesto Záporožie.

Podľa gubernátora Záporožskej oblasti Olexandra Starucha sa ruské útoky zamerali na objekty infraštruktúry. Informácie o obetiach a škodách zatiaľ nezverejnil. Podľa mestskej rady rakety zasiahli a poškodili školu, nemocnicu a bytové domy.

Podľa rozhlasovej stanice Rádio Sloboda (RFE/RL) sa terčom útoku v noci na utorok stala aj Vinnycká oblasť na juhozápade Ukrajiny. Ruská armáda tam dronmi zaútočila na Ladyžynskú tepelnú elektráreň.

Pondelkové útoky spôsobili, že mnohé z ostreľovaných miest a obcí sa ocitli bez dodávok elektriny, vody a telekomunikačného spojenia. Podľa denníka The Guardian je bez elektriny stále 1300 obcí.