Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Naháča z Whitehallu obvinili z troch trestných činov

Foto: TASR/AP

Motív činu nie je známy. Sporná je zatiaľ aj mužova totožnosť - podľa britských médií je zadržaným 29-ročný občan Ukrajiny Dan Motrescu.

Londýn 26. novembra (TASR) - Muža, ktorý minulý piatok spôsobil rozruch, keď v centre Londýna pózoval nahý na jazdeckej soche, obvinili britskí vyšetrovatelia z troch trestných činov: narušenia verejného poriadku, nosenia zbrane na verejnosti a poškodzovania cudzieho majetku.

O obvinení, ktoré padlo v nedeľu, informujú dnes britské médiá.

Motív činu nie je známy. Sporná je zatiaľ aj mužova totožnosť - podľa britských médií je zadržaným 29-ročný občan Ukrajiny Dan Motrescu.

Páchateľ v piatok okolo poludnia vyliezol na sochu princa Georgea a vyzliekol sa donaha. V okolí sa rýchlo zhromaždil dav zvedavcov, ktorí sa prizerali, ako muž na hlave jazdca balansuje a máva rukami.



Na miesto dorazili štyri policajné a dve hasičské autá a niekoľko policajtov na koňoch. Polícia uzavrela približne 100-metrový úsek ulice Whitehall v blízkosti Trafalgarského námestia.

Situácia sa vrátila do normálu až po takmer troch hodinách, keď "naháč" dobrovoľne zo sochy zliezol a dal sa odviesť policajtmi. Podľa Scotland Yardu muža zadržali na základe britského zákona o duševnom zdraví, ktorý upravuje použitie donucovacích opatrení vo verejnom záujme.