Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Najmenej 14 ľudí zahynulo pri požiari v sklade paliva v Jakarte

Hasiči odpočívajú po uhasení požiaru v štvrti zasiahnutej požiarom skladu paliva v Jakarte v Indonézii v piatok 3. marca 2023. Foto: TASR/AP

Príčina požiaru, ktorý vypukol o 20.00 h miestneho času (14.00 SEČ), nebola bezprostredne jasná. Pre požiar museli evakuovať neďalekú husto obývanú štvrť.

Jakarta 3. marca (TASR) - Najmenej 14 ľudí zahynulo a desiatky utrpeli zranenia v piatok pri rozsiahlom požiari v štátnom palivovom sklade v indonézskej metropole Jakarta. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

"V súčasnosti je 14 obetí, ktoré zomreli," uviedol náčelník generálneho štábu armády Dudung Abdurachman. Pri požiari v zariadení štátnej energetickej firmy Pertamina sa podľa neho zranilo ďalších 42 ľudí.

Sú medzi nimi aj tri deti, ktorých stav je vážny, uviedol jakartský guvernér Heru Budi Hartono pre miestnu televíziu.

Príčina požiaru, ktorý vypukol o 20.00 h miestneho času (14.00 SEČ), nebola bezprostredne jasná. Pre požiar museli evakuovať neďalekú husto obývanú štvrť. Jakartská hlavná hasičská stanica uviedla, že na miesto požiaru bolo vyslaných 51 hasičských jednotiek a vyše 250 hasičov. Hasičom sa už plamene podarilo uhasiť.

Armáda a firma Pertamina v súčasnosti vyšetrujú príčinu vzniku požiaru. Hasiči uviedli, že po jeho vypuknutí dostávali správy o prasknutom potrubí.