Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Počet obetí výbuchu v mešite v Afganistane stúpol na 62 mŕtvych

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V období od januára do septembra 2019 prišlo v Afganistane v dôsledku bojov o život viac než 2500 civilistov a viac než 5600 ľudí utrpelo zranenia

Kábul 18. októbra (TASR) - Na 62 mŕtvych a 36 zranených stúpol počet obetí výbuchu bomby, ku ktorému došlo počas piatkových modlitieb v mešite v provincii Nangarhár na východe Afganistanu. Medzi mŕtvymi i zranenými sú aj deti. Oznámil to hovorca guvernéra zmienenej provincie, informovala agentúra AP.

K útoku došlo v čase piatkových modlitieb, na ktoré prišli do mešity desiatky ľudí. V dôsledku výbuchu spadla strecha mešity.

K zodpovednosti za útok sa dosiaľ neprihlásila žiadna teroristická skupina. V oblasti východného Afganistanu - najmä v provincii Nangarhár - je však aktívne militantné hnutie Taliban, ako aj bojovníci teroristickej organizácie Islamský štát (IS), pripomenula v súvislosti s útokom agentúra AFP.

V období od januára do septembra 2019 prišlo v Afganistane v dôsledku bojov o život viac než 2500 civilistov a viac než 5600 ľudí utrpelo zranenia, ako uviedla správa OSN zverejnená vo štvrtok.