Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Výbuch bomby pred policajnou stanicou v Turecku má najmenej osem obetí

Televízie sprostredkovali zábery na hasičov bojujúcich s požiarom, ktorý zachvátil viacero vozidiel pred policajnou budovou.

Istanbul 20. augusta (TASR) - Najmenej osem ľudí prišlo dnes o život pri bombovom výbuchu neďaleko policajnej stanice v meste Gaziantep na juhovýchode Turecka. Informovali o tom turecké médiá.

K výbuchu v regióne pri hraniciach Turecka so Sýriou sa bezprostredne nikto neprihlásil. V tejto oblasti pôsobia militantní Kurdi, ktorí bojujú za samostatný štát.

Televízie sprostredkovali zábery na hasičov bojujúcich s požiarom, ktorý zachvátil viacero vozidiel pred policajnou budovou. Lekári ošetrovali zranené osoby na mieste, k miestu činu smerovali sanitky.

Televízna stanica NTV uviedla, že zahynulo osem ľudí a ďalších približne 50 utrpelo zranenia. Stanica CNN Türk informovala o siedmich obetiach.

K výbuchu došlo v mimoriadne citlivom čase pre vládu premiéra Recepa Tayyipa Erdogana, ktorá poskytla útočisko desaťtisícom Sýrčanov utekajúcim pred občianskou vojnou vo svojej vlasti, a potrebuje podporu verejnosti pre svoju snahu spoločne so západnými spojencami zosadiť režim prezidenta Bašára Asada, napísala agentúra AP.