Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Výbuch bomby: O život prišlo najmenej päť policajtov

Pracovníci nemocnice a dobrovoľníci prevážajú zraneného policajta, ktorý sa stal obeťou cestného bombového útoku, po príchode do nemocnice v pakistanskom Péšávare v pondelok 8. januára 2024. Foto: TASR/AP

Útok sa odohral v jednom z miest v okrese Bajaur ležiacom v provincii Chajbar Paštúnchwá pri hraniciach s Afganistanom.

Islamabad 8. januára (TASR) – Výbuch bomby na severozápade Pakistanu v pondelok zabil najmenej piatich policajtov, ktorí zabezpečovali ochranu zdravotníkom očkujúcim proti detskej obrne. TASR správu prebrala od agentúry AFP.

"Improvizované výbušné zariadenie zasiahlo policajné vozidlo prevážajúce približne 25 policajtov, ktorí mali plniť úlohy počas očkovacej kampane proti detskej obrne," vyhlásil pre AFP predstaviteľ úradov v okrese Bajaur. Dodal, že výbuch si vyžiadal najmenej päť obetí a 20 zranených. Počet obetí potvrdil aj zástupca polície v spomínanom okrese.

Útok sa odohral v jednom z miest v okrese Bajaur ležiacom v provincii Chajbar Paštúnchwá pri hraniciach s Afganistanom. Od návratu hnutia Taliban k moci v Afganistane v roku 2021 v tejto oblasti narastajú militantné tendencie, komentuje AFP.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Počas útokov islamských militantov vrátane príslušníkov pakistanského Talibanu však v minulosti prišlo o život veľké množstvo očkujúcich pracovníkov i príslušníkov ozbrojených zložiek, ktoré ich chránili.