Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Najstarší syn Donalda Trumpa mal pozitívny test na koronavírus

Na snímke Donald Trump mladší počas tlačovej konferencie sídle republikánov v Atlante, archívne foto. Foto: TASR/AP

Prezident Trump, prvá dáma Melania Trumpová a ich syn Barron sa z nákazy koronavírusom zotavili v októbri.

Washington 20. novembra (TASR) - Donald Trump mladší, najstarší syn amerického prezidenta Donalda Trumpa, mal pozitívny test na nový koronavírus a nachádza sa v karanténe bez príznakov ochorenia. Oznámil to v piatok jeho hovorca, informovala agentúra AP.

Trump mladší (42) sa podľa hovorcu dozvedel o svojej diagnóze začiatkom týždňa a dodržiava všetky zdravotnícke odporúčania pre chorobu COVID-19, ktorú nový koronavírus spôsobuje.

Ide o ďalšieho z členov prezidentovej rodiny, ktorý sa nakazil koronavírusom, ktorý si v USA vyžiadal už viac ako 250.000 životov a infikoval takmer 12 miliónov ľudí.

Prezident Trump, prvá dáma Melania Trumpová a ich syn Barron sa z nákazy koronavírusom zotavili v októbri. Prezident strávil tri dni vo vojenskej nemocnici, kde mu podávali experimentálne lieky.
Na snímke D. Trump a M. Trumpová, archívne foto.
Foto: TASR/AP

Prezidentov najstarší syn aktívne podporoval svojho otca v kampani pred prezidentskými voľbami z 3. novembra. Počas povolebnej noci bol aj na podujatí v Bielom dome, kde sa podľa médií infikovalo koronavírusom viacero ľudí vrátane šéfa Trumpovej kancelárie Marka Meadowsa, uviedla agentúra DPA.

Priateľka Donalda Trumpa mladšieho Kimberly Guilfoyleová mala pozitívny test na koronavírus v júli.