Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Nakazeného Berlusconiho preventívne hospitalizovali

Silvio Berlusconi, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Bývalý taliansky premiér, ktorý bude mať 29. septembra 84 rokov, mal pozitívne výsledky dvoch testov.

Rím 4. septembra (TASR) - Bývalý taliansky premiér a mediálny magnát Silvio Berlusconi, ktorého tento týždeň pozitívne testovali na nový koronavírus, bol "preventívne" hospitalizovaný v nemocnici. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na zdroj z jeho okolia.

Berlusconi bol prevezený do Nemocnice sv. Rafaela v Miláne vo štvrtok večer po tom, čo pociťoval "určité symptómy", avšak nie je "dôvod na obavy", ubezpečil nemenovaný zdroj.

Berlusconi, ktorý bude mať 29. septembra 84 rokov, mal pozitívne výsledky dvoch testov, no spočiatku sa uňho neprajavili nijaké príznaky ochorenia COVID-19, informovali v stredu talianske médiá.

Prvýkrát ho na prítomnosť vírusu testovali 25. augusta po návrate z dovolenky na Sardínii, kde vlastní luxusnú nehnuteľnosť. Výsledok tohto testu bol negatívny.

Ďalší test podstúpil, keď sa zistilo, že niektorí ľudia, s ktorými sa na Sardínii stretol, sa nakazili vírusom SARS-CoV-2. Bol medzi nimi aj podnikateľ Flavio Briatore, bývalý šéf tímu formuly 1 Benetton.