Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Nálet na Kramatorsk si vyžiadal najmenej jednu obeť

Hasiči zasahujú pri požiari auta po ruskom raketovom útoku na obytnú oblasť v ukrajinskom meste Kramatorsk 7. júla 2022. Foto: TASR/AP

Po explózii zostal rozsiahly kráter na pozemku nachádzajúcom sa medzi hotelom a obytnými budovami, spresnili novinári AFP, ktorí boli na mieste prítomní.

Kramatorsk 7. júla (TASR) - Najmenej jeden človek prišiel vo štvrtok o život a niekoľko ďalších osôb utrpelo zranenia pri ruskom nálete na mesto Kramatorsk na východe Ukrajiny. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Po explózii zostal rozsiahly kráter na pozemku nachádzajúcom sa medzi hotelom a obytnými budovami, spresnili novinári AFP, ktorí boli na mieste prítomní. Tí videli aj telo jednej obete a niekoľko zranených osôb, ako i najmenej dve vozidlá v plameňoch.

Kramatorsk je administratívnym centrom Doneckej oblasti, ktorá je terčom útoku ruskej armády.

Agentúra Reuters citovala starostu Kramatorska Olexandra Hončarenka, podľa ktorého ruské jednotky vystrelili na centrum tohto mesta rakety.

"Nálet raketami na centrálnu časť Kramatorska, sú tu obete," napísal Hončarenko na sociálnej sieti Facebook bez uvedenia ďalších podrobností. Zároveň vyzval obyvateľov, aby zostali v krytoch.