Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Nálet na nákupné stredisko v Kyjeve si vyžiadal najmenej šesť obetí

Ľudia sa zhromažďujú na mieste deštrukcie po ruskom bomardovaní obchodného centra v Kyjeve 21. marca 2022. Foto: TASR/AP

Budova bola zasiahnutá mohutným výbuchom, ktorý zničil vozidlá na parkovisku a zanechal na mieste kráter široký niekoľko metrov.

Kyjev 21. marca (TASR) - Najmenej šesť ľudí prišlo o život v nedeľu neskoro večer pri leteckom útoku ruských vojenských jednotiek na nákupné centrum v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Pred nákupným strediskom Retroville (Retroviľ) v severozápadnej časti ukrajinskej metropoly bolo naukladaných šesť tiel, uviedol reportér agentúry AFP. Budova bola zasiahnutá mohutným výbuchom, ktorý zničil vozidlá na parkovisku a zanechal na mieste kráter široký niekoľko metrov.



Pohotovostná služba predtým oznámila, že "nepriateľské ostreľovanie" spôsobilo požiar na viacerých poschodiach nákupného centra v Podiľskom mestskom obvode. Zverejnila tiež zábery z bezpečnostnej kamery, zachytávajúce veľkú explóziu, po ktorej nasledovala séria menších výbuchov.

Troch zranených predtým hlásili po ruskom nálete v Žytomyrskej oblasti západne od Kyjeva. Útok severne od mesta Žytomyr poškodil 13 budov, uviedla ukrajinská záchranná služba, ktorá zverejnila fotografie horiacich budov a trosiek.