Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Našli štvrtú obeť zrážky lodí na Dunaji, traja sú ešte nezvestní

Policajný expert skúma trosky motorového člna vo vojenskom prístave v severnej časti Budapešti 19. mája 2024 po nehode lodí. Foto: TASR/DUNA/MTI/Peter Lakatos

Telo 28-ročnej ženy vytiahli z Dunaja pri obci Sződliget, 38 kilometrov severne od Budapešti.

Budapešť 23. mája (TASR) - Maďarská polícia vo štvrtok našla telo štvrtej obete sobotňajšej tragickej zrážky na Dunaji pri obci Verőce na severe krajiny. S odvolaním sa na status Budapeštianskeho veliteľstva polície (BRFK) na Facebooku o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Teraz sú už súrodenci spolu...", napísala polícia po tom, čo našla štvrtú obeť zrážky lodí. Telo 28-ročnej ženy vytiahli z Dunaja pri obci Sződliget, 38 kilometrov severne od Budapešti.

Minulú sobotu o 22.00 h narazil na Dunaji pri Verőce motorový čln do výletnej lode Heidelberg. Motorový čln s ôsmimi osobami sa plavil veľkou rýchlosťou a menil nepredvídateľne smer po celej šírke rieky, keď vrazil do výletnej lode. Podľa výsledkov vyšetrovania čln riadil muž pod vplyvom alkoholu.

Po nehode z rieky s ťažkými zraneniami vyplával na breh občan Talianska. Telá prvých dvoch obetí našli ešte v sobotu, v stredu objavili telo tretej obete, 19-ročného muža. Polícia ďalej pátra po troch nezvestných.

Kapitána výletnej lode, ktorý je českým občanom s bydliskom na Slovensku, zadržala polícia a vypočula ako podozrivého z prečinu dvojnásobného neposkytnutia pomoci s následkom smrti a šesťnásobného neposkytnutia pomoci. K týmto obvineniam podozrivý vecne nevypovedal a voči podozreniu podal sťažnosť.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)