Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

NATO: Jens Stoltenberg v utorok navštívi Lotyšsko

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Na vojenskej základni pri lotyšskom meste Ádaži sú v rámci operácie NATO Predsunutá prítomnosť umiestnení vojaci z viacerých členských krajín NATO vrátane Kanady, Španielska i SR.

Brusel 7. marca (TASR) - Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v utorok navštívi Lotyšsko, kde sa v Rige stretne s lotyšským prezidentom Egilom Levitsom. Neskôr absolvuje stretnutie s premiérom Krišjánisom Karinšom a vojakmi NATO na vojenskej základni v Ádaži. TASR o tom informuje na základe správy tlačového strediska NATO.

Stoltenberg sa v utorok o 12.45 h zúčastní na spoločnej tlačovej konferencii s prezidentom Levitsom. Na ďalšej spoločnej tlačovej konferencii o 16.00 h vystúpia lotyšský premiér Karinš, kanadský premiér Justin Trudeau a španielsky premiér Pedro Sánchez.

Na vojenskej základni pri meste Ádaži sú v rámci operácie NATO Predsunutá prítomnosť umiestnení vojaci z viacerých členských krajín NATO vrátane Kanady, Španielska i SR.

Sánchez má v utorok navštíviť španielskych vojakov na základni, píše španielska tlačová agentúra Europa Press. Trudeau je v dňoch 6. – 11. marca na návšteve Európy, počas ktorej okrem Lotyšska navštívi aj Britániu, Nemecko a Poľsko.