Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Návrhár Lagerfeld nenávidí pre migračnú politiku kancelárku Merkelovú

Karl Lagerfeld , archívny záber. Foto: TASR, TASR/AP

Módny návrhár je so šéfkou spolkovej vlády viac ako nespokojný a pohrozil i rezignáciou na nemecké občianstvo.

Paríž/Berlín 10. mája (TASR) - Svetoznámy nemecký módny tvorca Karl Lagerfeld v súvislosti s ústretovou politikou voči migrantom nenávidí podľa vlastných slov pre francúzsky časopis Le Point spolkovú kancelárku Angelu Merkelovú.

Módny návrhár je so šéfkou spolkovej vlády viac ako nespokojný a pohrozil i rezignáciou na nemecké občianstvo.

Podľa Lagerfelda si treba pripomínať minulosť, ktorú má Nemecko. Merkelová na to zabudla, a preto ju nenávidí. Jej rozhodnutie prijať milión prisťahovalcov v Nemecku otvorilo vlani cestu (euroskeptickej, protimigračnej a populistickej) Alternatíve pre Nemecko (AfD) do Spolkového snemu (Bundestagu), vyhlásil módny návrhár a dodal, že v parlamente teraz sedí "100 neonacistov", pretože Merkelová zabudla na históriu.

Lagerfeld už vlani v novembri v rozhovore pre francúzsku televíziu C8 deklaroval svoj odmietavý postoj voči prisťahovaniu moslimov do spolkovej republiky.

Podľa jeho názoru spolková vláda nemôže po vyvraždení miliónov židov počas vlády nacistov v Nemecku umožniť vstup do krajiny miliónom najväčších nepriateľov židovskej komunity. Jeho vtedajšie vyjadrenie vyvolalo kritické ohlasy.