Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Nečas chce začiatkom roka 2013 rokovať s LIDEM o ďalšej spolupráci

Premiér ČR Petr Nečas Foto: TASR/AP

Podľa jeho slov pani Peake odvádza dobrú prácu na iných vládnych postoch, a to, že jej to nešlo na obrane, neznamená, že nepracuje kvalitne v pozícii vicepremiérky.

Praha 21. decembra (TASR) - Záujem pokračovať v súčasnej koalícii s TOP 09 a LIDEM deklaroval po dnešnom rokovaní grémia Občianskej demokratickej strany (ODS) jej líder, predseda vlády ČR Petr Nečas. S vedením LIDEM, ktoré vyzvalo vo štvrtok svojich ministrov na odchod z vlády k 10. januáru 2013, mieni rokovať o ďalšej spolupráci.

"My chceme koalíciu, ale fakticky sme už teraz menšinovou vládou, ktorú v zásadných rozhodnutiach podporujú nezaradení poslanci," cituje agentúra Mediafax slová českého premiéra, ktorý sa vrátil aj k štvrtkovému odvolaniu ministerky obrany Karolíny Peake, líderky LIDEM.

Petr Nečas súčasne podčiarkol, že jeho postup okolo odvolania ministerky obrany vedenie ODS jednoznačne podporilo.

Premiér dúfa, že vianočné sviatky prinesú upokojenie na českej politickej scéne, pričom avizované rokovania by mali odštartovať začiatkom januára.

"Ak s nami ODS chce hovoriť, tak iba za podmienky, že sa tentoraz dozvieme skutočne celú predstavu o spolupráci, nielen tú polovicu, ktorá sa práve hodí pánovi premiérovi," reagovala dnes vo vyhlásení Karolína Peake, ktorá za stranu LIDEM popriala všetkým ľuďom dobrej vôle pekné sviatky.