Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Počet obetí nehody poľského autobusu v Chorvátsku stúpol na 12

Pohľad na miesto nehody v Podvorci pri Záhrebe, Chorvátsko, sobota 6. augusta 2022. Foto: TASR / AP

Havarovaný autobus viezol poľských pútnikov do Medžugoria.

Záhreb 6. augusta (TASR) - Počet obetí tragickej nehody poľského autobusu na diaľnici A4 v smere na chorvátske hlavné mesto Záhreb stúpol na 12, informoval v sobotu spravodajský server Večernji.hr.

Dovedna 11 ľudí zahynulo na mieste nešťastia zhruba 50 kilometrov severne od Záhrebu. Ďalšia osoba podľahla zraneniam po tom, čo ju museli oživovať v záhrebskej nemocnici.

K nehode poľského autobusu došlo približne o 5.30 h ráno na ťahu Záhreb-Goričanin, kde autobus zišiel z cesty. Polícia doposiaľ neuviedla oficiálnu príčinu tragickej nehody, neoficiálne sa však pracuje s verziou, že vodič s najväčšou pravdepodobnosťou zaspal za volantom, uviedli chorvátske médiá. Na miesto prišiel aj chorvátsky minister vnútra Davor Božinovič.

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič v mene tamojšej vlády vyjadril sústrasť rodinám obetí, píše Večernji.

Poľský premiér Mateusz Morawiecki v sobotu potvrdil, že v prípade všetkých obetí ide o poľských občanov. Zároveň spresnil, že autobus viezol pútnikov na katolícke pútnické miesto v bosnianskom Medžugorí.

Pri nehode utrpelo zranenia ďalších 32 osôb, ktoré sú hospitalizované v okolitých nemocniciach, uvádzajú chorvátske médiá.


Havarovaný autobus viezol poľských pútnikov do Medžugoria



Poľský autobus, ktorý v sobotu ráno havaroval na diaľnici A4 severne od chorvátskeho hlavného mesta Záhreb, viezol poľských pútnikov na bosnianske katolícke pútnické miesto Medžugorie, uviedol poľský premiér Mateusz Morawiecki. TASR správu prevzala z agentúry PAP.

Poľské ministerstvo zahraničných vecí zároveň potvrdilo, že v prípade všetkých 11 obetí vážnej nehody autobusu ide o poľských občanov. Zranenia utrpelo ďalších 34 osôb, päť z nich je vo vážnom stave.

Záchranár stojí vedľa vraku autobusu na mieste nehody v Podvorci pri Záhrebe v Chorvátsku, sobota 6. augusta 2022.
Foto: TASR / AP


Morawiecki na miesto tragickej nehody vyslal poľského ministra zdravotníctva Adama Nedzielského a námestníka šéfa diplomacie Marcina Przydacza, píše PAP.

K nehode došlo približne o 5.30 h ráno na ťahu Záhreb-Goričanin v smere na chorvátske hlavné mesto, kde autobus zhruba 50 kilometrov severne od Záhrebu zišiel z cesty.

Polícia doposiaľ neuviedla oficiálnu príčinu tragickej nehody, neoficiálne sa však pracuje s verziou, že vodič s najväčšou pravdepodobnosťou zaspal za volantom, uviedli chorvátske médiá. Na miesto prišiel aj chorvátsky minister vnútra Davor Božinovič.