Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Nehoda školského autobusu:V Indonézii je 11 obetí a desiatky zranených

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Pri nehode zomrelo deväť študentov a jeden učiteľ, uviedol v nedeľu pre AFP hovorca polície provincie Západná Jáva Jules Abraham Abast. Dodal, že pri nehode zahynul aj jeden motocyklista.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Jakarta 12. mája (TASR) Najmenej 11 osôb zahynulo a niekoľko desiatok utrpelo zranenia v sobotu večer na najväčšom indonézskom ostrove Jáva pri nehode autobusu vezúceho stredoškolákov a ich učiteľov. TASR informuje podľa agentúry AFP.

"Pri nehode zomrelo deväť študentov a jeden učiteľ," uviedol v nedeľu pre AFP hovorca polície provincie Západná Jáva Jules Abraham Abast. Dodal, že pri nehode zahynul aj jeden motocyklista, 13 osôb utrpelo vážne zranenia a 40 ľudí sa zranilo ľahko.

Autobus smeroval z mesta Depok na ostrove Jáva do populárneho letoviska Lembang. Vodič autobusu nad vozidlom náhle stratil kontrolu, autobus sa naklonil vľavo a narazil do auta a troch motoriek, uviedol hovorca polície. V čase nehody sa v ňom viezlo 60 študentov a ich učiteľov, ktorí po úspešnom ukončení štúdia smerovali na výlet, píše AFP.

Náčelník miestnej dopravnej polície pre televíznu stanicu Kompas vyhlásil, že príčinou nehody mohlo byť zlyhanie bŕzd autobusu, podľa Abasta však vyšetrovanie nehody ešte stále prebieha.

Smrteľné dopravné nehody sú v Indonézii bežné, pripomína AFP. Dôvodom je často vysoký vek vozidiel, ich zlá údržba a časté porušovanie dopravných predpisov.