Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia identifikovala deti, ktoré útočili na transrodovú ženu

Ilustračná foto Foto: TASR/DPA

Útočníci začali ženu napádať najskôr verbálne, neskôr jej z hlavy strhli parochňu a jeden z páchateľov začal obeť udierať do tváre.

Brémy 13. septembra (TASR) - Nemeckej polícii sa podarilo identifikovať skupinu detí, ktoré v električke zaútočili na transrodovú ženu a spôsobili jej vážne zranenia. V utorok o tom informovali policajní predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry DPA a televízie RTL.

Incident sa odohral 3. septembra. Ženu v električke napadla skupina 15 detí vo veku približne 12–14 rokov. Útočníci začali ženu napádať najskôr verbálne, neskôr jej z hlavy strhli parochňu a jeden z páchateľov začal obeť udierať do tváre.

Podľa vyhlásenia polície prestali útočníci ženu biť, až keď zasiahli ostatní cestujúci. Následne z miesta činu utiekli. Transrodová žena utrpela vážne poranenia na tvári, pre ktoré ju museli hospitalizovať.

Polícia na identifikáciu páchateľov použili kamerové záznamy z električky a vlastnú databázu osôb. Prokuratúra tento incident vyšetruje ako zločin z nenávisti.