Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia počas protiteroristickej akcie prehľadala garáže

Na snímke látky nájdené pri prehliadke skúmajú v priestoroch hasičského zboru v Castrop-Rauxel, nedeľa 8. januára 2023. Foto: TASR/AP

Nemecká polícia vďaka informáciám amerických bezpečnostných predstaviteľov cez víkend zadržala dvoch iránskych bratov. Sú podozriví z plánovania islamisticky motivovaného útoku biologickými zbraňami.

Berlín 9. januára (TASR) - Polícia na západe Nemecka prehľadala v pondelok dve garáže v súvislosti s víkendovou protiteroristickou operáciou, pri ktorej zatkla dvoch ľudí. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA.

Nemecká polícia vďaka informáciám amerických bezpečnostných predstaviteľov cez víkend zadržala dvoch iránskych bratov. Sú podozriví z plánovania islamisticky motivovaného útoku biologickými zbraňami, uviedla nemecká prokuratúra. Podrobnosti o pripravovanom útoku však nezverejnila.

Bratov vo veku 32 a 25 rokov vzali v noci do väzby v meste Castrop-Rauxel, asi 15 kilometrov severozápadne od Dortmundu. Sú podozriví z plánovania útoku s použitím toxických látok kyanid a ricín s úmyslom zabiť "presne neurčené množstvo ľudí", dodala prokuratúra.

Garáže využíval starší z bratov, uviedla v pondelok ráno miestna prokuratúra. V nedeľu počas prehliadky jeho bydliska v meste Castrop-Rauxel polícia nenašla žiadne jedovaté látky.

Obaja muži žijú v Nemecku od roku 2015. Zatiaľ nie je objasnené, či existoval konkrétny cieľ ich plánovaného útoku.