Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia ukončila v prípade McCannovej prehľadávanie záhrady

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemecká polícia pri pátraní na pozemku, kde v minulosti v karavane Christian B. žil, použila bager, dron i radar.

Berlín 30. júla (TASR) - Nemecká polícia, ktorá vyšetruje prípad nezvestného britského dievčatka Madeleine McCannovej, ukončila prehľadávanie malej záhrady na okraji mesta Hannover. Informovala o tom vo štvrtok miestna prokuratúra, na ktorú sa odvolala agentúra AP.

Vyšetrovatelia odišli z tohto miesta v stredu večer po trojdňovom prehľadávaní, uviedla hovorkyňa prokuratúry v meste Braunschweig. Neposkytla však ďalšie podrobnosti o konkrétnom motíve operácie a ani o tom, či polícia zistila niečo, čo súvisí s jej vyšetrovaním.

Len trojročná Madeleine zmizla v roku 2007 z izby v dovolenkovom apartmáne v portugalskej obci Praia da Luz.

Nemecká prokuratúra v súčasnosti v súvislosti s Madeleininým zmiznutím vyšetruje 43-ročného podozrivého Nemca Christiana B. Ten žil v portugalskom regióne Algarve v pravidelných intervaloch v rokoch 1995-2007 a údajne sa pohyboval aj v oblasti letoviska Praia da Luz, kde Madeleine naposledy videli.

Podozrivý sa momentálne nachádza vo väzení a polícia ho vyšetruje pre podozrenie z Madeleininej vraždy. V minulosti sa Christian B. dopustil viacerých trestných činov vrátane zneužívania detí či znásilnenia.

Nemecká polícia pri pátraní na pozemku, kde v minulosti v karavane Christian B. žil, použila bager, dron i radar. Vyšetrovatelia tam vysekali stromy, vykopali jamy, prehľadali pozemok pomocou pátracích psov a dokonca tam objavili skrytú pivnicu.

Jeden zo susedov pre tlačovú agentúru DPA povedal, že záhradu už dva roky nikto nepoužíval.