Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia vykonala razie voči prevádzačom migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zásahy riadila prokuratúra v meste Osnabrück na severozápade Nemecka a zapojilo sa do nich 510 celkovo policajtov, uviedol hovorca polície v meste Hannover.

Emden 13. novembra (TASR) - Nemecká polícia vykonala v stredu v šiestich spolkových krajinách razie zamerané na skupinu, ktorá pašovala migrantov pochádzajúcich prevažne z Ukrajiny, pričom ich zamýšľala využiť ako lacnú pracovnú silu. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Zásahy riadila prokuratúra v meste Osnabrück na severozápade Nemecka a zapojilo sa do nich 510 príslušníkov spolkovej polície, uviedol policajný hovorca v meste Hannover.

V danom prípade sú podozrenia z poskytovania falošných dokladov a nelegálneho zamestnávania osôb bez dokladov. Jednu podozrivú osobu zatkli v okolí Osnabrücku.

Razie prebehli v spolkových krajinách Dolné Sasko, Brémy, Šlezvicko-Holštajnsko, Severné Porýnie-Vestfálsko, Brandenbursko a Porýnie-Falcko. Polícia pri zásahoch skonfiškovala notebooky, mobilné telefóny, dokumenty a niekoľko zbraní.

Gang je podozrivý z toho, že migrantov privážal do Nemecka ako turistov, aby sa vyhol odhaleniu. Okrem falošných dokladov im mal sprostredkovať ubytovanie a pomocou vlastnej pracovnej agentúry im hľadal prácu.