Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia vykonala zásah u ženy, ktorá chovala 800 potkanov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Žena podľa úradov zrejme trpí chorobným hromadením zvierat, pre ktoré sa vžil anglický pojem Animal Hoarding.

Trier 7. februára (TASR) - Nemecká polícia objavila v jednom z domov v spolkovej krajine Porýnie-Falcko 800 potkanov, ktoré tam s najväčšou pravdepodobnosťou chovala majiteľka nehnuteľnosti. V utorok o tom informovali miestni predstavitelia, píše agentúra DPA.

Žena podľa úradov zrejme trpí chorobným hromadením zvierat, pre ktoré sa vžil anglický pojem Animal Hoarding.

V rámci spoločnej špeciálnej operácie polície a pracovníkov neštátnych zariadení starostlivosti o zvieratá sa minulý týždeň podarilo z domu v meste Altenkirchen vyslobodiť 400 potkanov a v utorok ďalších 400 jedincov. V objekte sa však pravdepodobne nachádza ešte väčší počet týchto zvierat, preto polícia nevylučuje ani prípadný ďalší zásah.

Úrady sa o situácii dozvedeli na základe podnetov susedov, ktorí sa sťažovali na nepríjemný zápach. Príslušné orgány sa domnievajú, že žena, ktorá v dome s potkanmi žila, trpí chorobným zhromažďovaním zvierat a myslela si, že má celú situáciu pod kontrolou. Vyšetrovatelia sa v súčasnosti rozhodujú, či vôbec proti žene začnú trestné stíhanie.

Starostlivosť o zachránené potkany prebrala Nemecká asociácia starostlivosti o zvieratá a ďalšie organizácie, ktoré im poskytujú aj potrebnú veterinárnu liečbu. Po zotavení budú potkany umiestnené u nových majiteľov.