Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Nemeckého diplomata podozrivého z vraždy manžela prepustili z väzenia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prokuratúra momentálne pripravuje podanie obžaloby. Sudkyňa Rosa Helena Guitaová vo štvrtok rozhodla, že prokuratúra zmeškala termín na predloženie obvinenia.

Rio de Janeiro 28. augusta (TASR) - Brazílsky súd prepustil ešte v piatok na slobodu nemeckého diplomata Uweho Herberta Hahna, ktorého polícia začiatkom augusta zadržala v spojitosti so smrťou jeho manžela, Belgičana Waltera Henriho Maximiliena Biota. Vyšetrovaniu pre podozrenie z vraždy tak bude Hahn čeliť na slobode. TASR informuje na základe sobotnej správy agentúry Reuters.

Hahn bol v preventívnej väzbe v meste Rio de Janeiro od 7. augusta. Prokuratúra momentálne pripravuje podanie obžaloby. Sudkyňa Rosa Helena Guitaová vo štvrtok rozhodla, že prokuratúra zmeškala termín na predloženie obvinenia. Ako povedala, "doteraz neboli vznesené žiadne obvinenia, (a to) deväť dní po uplynutí desaťdňovej zákonnej lehoty".

Prokuratúra pre Reuters však uviedla, že ešte nebola vyzvaná na podanie obžaloby. "Lehota na podanie obvinenia sa ešte ani nezačala," uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry.

Nemecký konzul úradom nahlásil, že jeho manželovi prišlo zle, spadol a utrpel smrteľné poranenie hlavy. Polícia však po obhliadke tela aj bytu dvojice v Ipaneme, luxusnej štvrti Ria de Janeira, skonštatovala, že nebožtíka ktosi veľmi zbil.

Na tele obete, vrátane jej trupu, objavili experti početné modriny a tiež lézie. Polícia tiež našla v byte dvojice na podlahe a nábytku krvavé škvrny, čo viedlo k podozreniu, že išlo o "násilnú smrť".