Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nemecký bitúnok zasiahnutý koronavírusom môže opäť obnoviť prevádzku

Nákladné prívesy sú odstavené v priestoroch spoločnosti Tönnies v 20. júna 2020 v meste Rheda-Wiedenbrück v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Foto: TASR/AP

Prvé správy o rozšírení nákazy sa objavili 17. júna, keď bolo pozitívne testovaných asi 400 zamestnancov bitúnka.

Düsseldorf 15. júla (TASR) - Bitúnok spoločnosti Tönnies Holding v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, v ktorom sa novým koronavírusom nakazilo 1400 zamestnancov, dostal v stredu povolenie opäť otvoriť svoju prevádzku. Informovala o tom agentúra DPA.

Najväčší nemecký bitúnok, ktorý sa nachádza v meste Rheda-Wiedenbrück v okrese Gütersloh, môže opätovne spustiť prevádzku. Magistrát mesta v stredu totiž s okamžitou platnosťou zrušil zákaz produkcie, ktorý bol nariadený z dôvodu vypuknutia pandémie COVID-19.

Nariadenie o uzavretí prevádzky by tak či tak vypršalo v piatok o polnoci. Medzičasom sa už do práce vrátili zamestnanci technického oddelenia, produkcie potravín či správy podniku.

Prvé správy o rozšírení nákazy sa objavili 17. júna, keď bolo pozitívne testovaných asi 400 zamestnancov bitúnka. Išlo najmä o pracovníkov z Poľska, Bulharska a Rumunska. V dôsledku šírenia nákazy došlo k uzavretiu oblasti, zavedeniu tzv. lockdownu, ktorý sa týkal približne 670.000 ľudí.

Majiteľ závodu po prepuknutí škandálu čelil kritike za nedodržiavanie zdravotných a hygienických smerníc. Spolková vláda už oznámila plánovanú zmenu pracovných postupov v mäsospracujúcom priemysle.