Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Nemecku pribudlo najviac nakazených od polovice apríla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V posledných mesiacoch sa v Nemecku koronavírusom nakazili predovšetkým mladí ľudia, ktorí sú menej ohrození ťažkým priebehom respiračného ochorenia COVID-19.

Berlín 19. septembra (TASR) - Nemecko oznámilo v piatok ráno 2297 nových prípadov koronavírusovej nákazy, čo je najvyšší denný nárast od polovice apríla. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na údaje Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

Nad 2000 stúpol denný počet pozitívne testovaných osôb naposledy 21. augusta. Vrchol pandémie a najvyššie prírastky nakazených zaznamenalo Nemecko koncom marca a začiatkom apríla, keď ich bývalo denne aj vyše 6000. Odvtedy sa ich počet priebežne znižoval, avšak koncom júla začal opäť narastať.

Nemecko celkovo eviduje už 270.070 nakazených a 9384 úmrtí, pričom do piatka bolo hlásených šesť ďalších obetí na životoch. Ochorenie COVID-19 podľa odhadov Kochovho inštitútu prekonalo už 239.800 ľudí.

Reprodukčné číslo "R", ktoré udáva, koľko ďalších ľudí infikovaná osoba nakazí, v Nemecku vzrástlo zo štvrtka na piatok z hodnoty 1,15 na 1,21.

V posledných mesiacoch sa v Nemecku koronavírusom nakazili predovšetkým mladí ľudia, ktorí sú menej ohrození ťažkým priebehom respiračného ochorenia COVID-19. Inštitút RKI však v utorok upozornil, že čoraz viac sa nákaza vyskytuje aj u starších osôb nad 80 rokov.

"Od minulého týždňa vidno ľahký nárast prípadov nákazy u starších vekových skupín; tento priebeh je potrebné pozorne sledovať," uviedol RKI. Ak by totiž došlo k nakazeniu rizikových skupín obyvateľstva, bude potrebné počítať s vyšším počtom hospitalizovaných, ako aj nárastom úmrtí.