Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Nemecko ohlásilo ďalších 5323 nakazených koronavírusom a 266 úmrtí

Dobrovoľníci v ochranných oblekoch stoja pred vchodom do univerzitnej nemocnice v nemeckom Magdeburgu, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Predstavitelia nemeckej vlády vo štvrtok povedali, že údaje týkajúce sa šírenia koronavírusu SARS-CoV-2 v krajine sú dôvodom na opatrnú nádej.

Berlín 10. apríla (TASR) - Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu sa v Nemecku za posledných 24 hodín zvýšil o 5323 na celkových 113.525. V krajine zároveň zaznamenali ďalších 266 úmrtí, čím počet obetí stúpol na 2373, informovala v piatok agentúra Reuters.

V prípade počtu zistených nových prípadov infikovania sa ide o štvrtý deň nárastu po sebe po predošlých štyroch dňoch poklesu, vyplýva z údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI), zverejnených v piatok ráno.

Predstavitelia nemeckej vlády vo štvrtok povedali, že údaje týkajúce sa šírenia koronavírusu SARS-CoV-2 v krajine sú dôvodom na opatrnú nádej. Podľa kancelárky Angely Merkelovej je však postupné uvoľnenie obmedzujúcich opatrení možné len vo veľmi obmedzenej miere a je potrebné postupovať "veľmi, veľmi opatrne".

O ďalších krokoch bude spolková vláda rokovať v utorok 14. apríla, v stredu situáciu prerokuje aj s premiérmi spolkových krajín.