Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nemecko hlási prvý deň bez úmrtia na covid od vlaňajšieho septembra

Muž si nasadzuje na tvár ochranné rúško proti šíreniu ochorenia COVID-19 pred nástupom do autobusu, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V krajine tiež znova klesla sedemdňová incidencia koronavírusu SARS-CoV-2.

Berlín 2. mája (TASR) – Po prvý raz od septembra minulého roka neevidujú zdravotnícke úrady v Nemecku za posledných 24 hodín žiadne úmrtie v dôsledku nákazy koronavírusom. Vyplýva to z údajov z pondelkového rána, o ktorých informovala agentúra DPA.

Dosiaľ posledným dňom bez hláseného úmrtia v krajine bol 21. september 2021. DPA však pripomína, že následné zmeny alebo doplnenia príslušných údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI) sú neskôr v priebehu dňa možné.

V Nemecku tiež znova klesla sedemdňová incidencia koronavírusu SARS-CoV-2. RKI tento ukazovateľ stanovil k pondelkovému ránu na 639,5 prípadu nákazy na 100.000 obyvateľov za uplynulých sedem dní. Pred týždňom bol ešte na hodnote 790,8 a pred mesiacom dosahoval 1531,5.

RKI, nemecký spolkový úrad pre kontrolu a prevenciu chorôb, eviduje od začiatku pandémie 24.813.817 potvrdených prípadov infekcie vírusom Sars-CoV-2. Skutočný celkový počet je však pravdepodobne výrazne vyšší vzhľadom na to, že mnohé nákazy nie sú odhalené.