Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Kretschmann zrušil stretnutie s maďarským ministrom zahraničných vecí

Pravicová vláda maďarského premiéra Viktora Orbána, spustila propagačnú kampaň útočiacu na Junckera a maďarsko-amerického finančníka Georgea Sorosa. Foto: TASR/AP

Rozhovor som odvolal kvôli maďarskej bilbordovej kampani proti predsedovi Európskej komisie Jeanovi-Claudovi Junckerovi, oznámil predseda vlády nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko.

Stuttgart 26. februára (TASR) - Predseda vlády nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko Winfried Kretschmann zrušil v utorok stretnutie s maďarským ministrom zahraničných vecí Pétrom Szijjártóm, ktoré bolo pôvodne naplánované na piatok. Informovala o tom agentúra DPA.

"Rozhovor som odvolal kvôli maďarskej bilbordovej kampani proti predsedovi Európskej komisie Jeanovi-Claudovi Junckerovi," oznámil Kretschmann. "Táto potupná kampaň je protieurópska a odporuje našim európskym hodnotám," dodal Kretschmann.

Pravicová vláda maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorá má už dlho spory s EÚ a s jednotlivými členskými štátmi ohľadne migrácie, spustila propagačnú kampaň útočiacu na Junckera a maďarsko-amerického finančníka Georgea Sorosa. Oboch obviňuje zo snahy donútiť Maďarsko, aby prijalo viac migrantov.