Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Ľudia na nemeckej párty skandovali rasistické heslá

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Populárnu párty pieseň L'amour toujours si v Nemecku v posledných mesiacoch pravidelne privlastňujú pravicoví extrémisti, píše AFP.

Berlín 24. mája (TASR) - V Nemecku vyvolalo pobúrenie virálne video, na ktorom účastníci párty na dovolenkovom ostrove Sylt skandujú rasistické heslá. Nemecký kancelár Olaf Scholz v piatok označil video za "nechutné". TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Na záberoch, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach, skanduje skupina mladých ľudí na terase baru "Nemecko pre Nemcov, cudzinci preč" v rytme piesne L'amour toujours od talianskeho interpreta Gigiho D'Agostina, ktorá hrala v pozadí. Na záberoch je možné vidieť, ako jeden z mladíkov imituje hajlovanie nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

"Takéto heslá sú nechutné. Sú neprijateľné," napísal Scholz v príspevku na sociálnej sieti X. Video natočili cez víkend v nočnom klube zvanom Pony v obci Kampen. Polícia informovala, že incident vyšetruje.

Populárnu párty pieseň L'amour toujours si v Nemecku v posledných mesiacoch pravidelne privlastňujú pravicoví extrémisti, píše AFP.

Bar, v ktorom bolo video natočené, na sociálnych sieťach uviedol, že je "šokovaný takýmto nechutným správaním". "Dištancujeme sa od všetkých foriem rasizmu a diskriminácie," píše sa v stanovisku. Manažér podniku v rozhovore pre televíziu Die Welt povedal, že päť podozrivých identifikovali a vykázali z priestorov baru. Dodal, že jeho klub už nebude hrať skladbu L'amour toujours a podobné opatrenie odporučil aj ostatným barom.

Podľa nemeckého denníka Bild stáli vstupenky na párty v klube Pony 150 eur. Denník zverejnil aj fotografie, na ktorých pred podnikom stálo niekoľko áut značky Porsche.