Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Angela Merkelová sa po prvý raz objavila na verejnosti v rúšku

Nemecká kancelárka Angela Merkelová si napráva ochranné rúško počas príchodu na zasadnutie hornej komory nemeckého parlamentu v Berlíne 3. júla 2020. Foto: TASR/AP

Merkelová prišla na zasadnutie Spolkovej rady v čiernom rúšku s logom EU2020.de, čo je webová stránka nemeckého predsedníctva v Rade EÚ, ktoré sa začalo 1. júla.

Berlín 3. júla (TASR) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa dnes po prvý raz objavila na verejnosti v ochrannom rúšku po tom, čo tento týždeň vyvrátila obvinenia z pokryteckého správania za to, že rúško na verejnosti doposiaľ nenosila. Informovala o tom agentúra Reuters.

Merkelová prišla na zasadnutie Spolkovej rady v čiernom rúšku s logom EU2020.de, čo je webová stránka nemeckého predsedníctva v Rade EÚ, ktoré sa začalo 1. júla.

Keďže nemecká vláda schválila na niektorých verejných miestach povinné nosenie rúšok, Merkelová dostala na pondelňajšej tlačovej konferencii otázku, prečo ju s rúškom na tvári doteraz nikdy nebolo vidieť.

Kancelárka odpovedala, že rúško nebolo nevyhnutné nosiť v prípadoch, keď dodržiavala pravidlá fyzického odstupu, ale zároveň ho podľa vlastných slov nosila keď napríklad nakupovala – vtedy však nebola pod drobnohľadom verejnosti. „Nepoviem vám však, kam chodím nakupovať," uviedla vtedy s úsmevom.

Vo štvrtok večer v Berlíne sa nechala Merkelová podľa denníka Die Welt v rúšku aj odfotiť – spolu s premiérom spolkovej krajiny Sasko-Anhaltsko Reinerom Haseloffom, ktorý mal na sebe takisto ochrannú masku.