Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Počas Silvestra údajne zaútočili na kanceláriu nemeckého ministra

Na archívnej snámke nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach. Foto: TASR/AP

Minister zdravotníctva Lauterbach povedal, že podľa jeho predpokladu na kanceláriu znovu zaútočili antivaxeri a radikálni odporcovia opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19.

Kolín nad Rýnom 2. januára (TASR) - Počas Silvestra rozbili neznáme osoby okno na kancelárii nemeckého ministra zdravotníctva Karla Lauterbacha, ktorú má vo svojom volebnom obvode, v meste Kolín nad Rýnom. V sobotu o tom informoval policajný hovorca, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Vyšetrovanie prípadu prevzala štátna bezpečnostná služba, dodal hovorca.

Lauterbach je vedec, lekár a politik zo Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD).

Miestna organizácia sociálnych demokratov uviedla, že nie je jasné, kedy presne bolo okno na kancelárii v Kolíne rozbité.

Lauterbach v sobotu pre DPA povedal, že podľa jeho predpokladu na kanceláriu znovu zaútočili antivaxeri a radikálni odporcovia opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19.

Nehnuteľnosť bola už v minulosti poškodená a Lauterbach dostával aj výhražné e-maily.

"Títo ľudia nerešpektujú spoločnosť, ktorej drvivá väčšina drží spolu a snaží sa robiť všetko proti šíreniu pandémie," uviedol minister.

Kanceláriu už 10. decembra posprejovali výtržníci nápismi, v ktorých ho nazvali "minister choroby", "vrah" a "psychopat Lauterbach".