Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

FALOŠNÁ FOTOGRAFIA SÖDERA: Koluje na Twitteri, podporuje protesty

Na archívnej snímke Markus Söder. Foto: TASR/AP

Generálny tajomník konzervatívnej strany CSU Markus Blume sfalšovanie označil za "odporné a nehanebné".

Mníchov 31. januára (TASR) - Na sociálnej sieti Twitter koluje falošná fotografia bavorského premiéra Markusa Södera, ktorá ho zobrazuje s výzvou, aby sa zúčastnili na protestoch proti pandemickým opatreniam nemeckej vlády. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

Söder, ktorý je zároveň aj predsedom bavorskej Kresťanskosociálnej únie (CSU), na tejto fotografii drží plagát s nápisom "Prechádzky pomáhajú. Takisto aj všetkým, ktorých ľúbiš. V pondelok v tvojom meste". Na fotografii je aj logo nemeckej spolkovej vlády. Ako "prechádzky" často označujú protesty proti opatreniam v Nemecku ich organizátori.

Táto fotografia pochádza z minulého týždňa a v skutočnosti zachytáva Södera, ako si pripomína Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. V rukách drží obraz s chanukovým svietnikom.

Samotný Söder sa k fotografii zatiaľ nevyjadril. Generálny tajomník konzervatívnej strany CSU Markus Blume sfalšovanie označil za "odporné a nehanebné". "Ten, kto svetu predloží takýto fake, by sa mal hanbiť," dodal hovorca.