Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Nemecko odsúdilo ruský útok na Kyjev v čase návštevy šéfa OSN

Na snímke z 29. apríla 2022 policajt kontroluje zničenú oblasť po štvrtkovom útoku ruských rakiet južne od Kyjeva na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Pri útoku zahynula novinárka a producentka stanice Rádio Slobodná Európa/Rádio Sloboda (RFE/RL) Vera Hyryčová, informoval následne jej kolega Olexandr Demčenko.

Berlín 29. apríla (TASR) - Nemecko odsúdilo v piatok Rusko za "neľudský" letecký útok na ukrajinskú metropolu v Kyjev zo štvrtka večera, ktorý bol podniknutý v čase, keď tam bol na návšteve generálny tajomník OSN António Guterres. TASR informáciu prevzala od agentúry AFP.

"Dôrazne odsudzujeme ruský raketový útok na Kyjev, (ktorý sa odohral) zatiaľ čo... (tam) Guterres včera rokoval," povedal hovorca spolkovej vlády Wolfgang Büchner, pričom dodal, že Rusko "nemá úctu voči medzinárodnému právu."

V piatok ruské ministerstvo obrany uviedlo, že vzdušno-kozmické sily Ruskej federácie vo štvrtok večer "vysokopresnými" zbraňami zničili výrobné budovy raketového a kozmického podniku Artem v Kyjeve. Podľa kyjevského primátora Vitalija Klička zásah dostal aj bytový dom v kyjevskej štvrti Ševčenkivskyj. Najmenej desať ľudí utrpelo zranenia.

Pri útoku zahynula novinárka a producentka stanice Rádio Slobodná Európa/Rádio Sloboda (RFE/RL) Vera Hyryčová, informoval následne jej kolega Olexandr Demčenko. Spresnil, že novinárkino telo našli po ruinami raketou zasiahnutého bytového domu až v piatok ráno.