Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Nemecku padli rozsudky za pohlavné zneužívanie chlapca

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V prípade, ktorý šokoval Nemecko, vyniesol verdikt krajinský súd vo Freiburgu na juhozápade krajiny.

Berlín 7. augusta (TASR) - Na 12 rokov väzenia odsúdil v utorok nemecký súd matku a jej partnera v prípade opakovaného znásilňovania jej mladšieho syna, ktorého dvojica dokonca predávala na internete za účelom sexu. Informujú o tom agentúry DPA a AP.

V prípade, ktorý šokoval Nemecko, vyniesol verdikt krajinský súd vo Freiburgu na juhozápade krajiny.

Ženu, ktorú na základe nemeckých zákonov o ochrane osobných údajov identifikovali iba ako Berrin T., odsúdili na 12,5 roka väzenia za znásilnenie, pohlavné zneužívanie a nútenie k prostitúcii.

Rovnaký trest vymerali aj jej partnerovi Christianovi L., ktorý už v minulosti čelil obvineniam zo zneužívania maloletých a mal mať zakázaný kontakt s deťmi. Súd rozhodol, že muž musí zostať v preventívnej väzbe aj po odpykaní si trestu.

Štyridsaťosemročná žena a 39-ročný muž boli obvinení z opakovaného zneužívania a znásilňovania chlapca, ktorý má v súčasnosti desať rokov, píše AP.

Dieťa tiež počas dvoch rokov údajne predávali iným mužom na tzv. "darknete", anonymnej časti internetu, na ktorý existuje prístup jedine prostredníctvom špeciálneho softvéru. Zneužívanie chlapca bolo zachytené aj na videozáznam.

Dvojicu aj šesť ďalších osôb zadržali vlani na jeseň a niekoľko mužov už odsúdili v osobitných procesoch. Na základe utorkového rozsudku musí pár zaplatiť chlapcovi a ďalšej obeti, malému dievčatku, kompenzácie v celkovej výške 42.500 eur.

Miestne úrady čelili kritike, že chlapcovi nedokázali poskytnúť ochranu alebo aspoň o niečo skôr ukončiť jeho utrpenie. Dieťa v súčasnosti žije v pestúnskej rodine, píše DPA.