Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Po štrajku sa obnovili lety z Düsseldorfu a Kolína

Takmer všetky lety na medzinárodnom letisku Köln Bonn v nemeckom Kolíne nad Rýnom i v neďalekom Düsseldorfe boli v pondelok zrušené alebo presmerované v dôsledku štrajkov, ktoré sa v najľudnatejšom regióne Nemecka dotkli aj miestnej dopravy, zariadení dennej starostlivosti o deti a miestnej správy. Štrajkujúci zamestnanci letiska v stoja v termináli letiska v nemeckom Düsseldorfe s vlajkami odborového zväzu Verdi 27. februára 2023. Foto: TASR/AP

Štrajky zamestnancov nemeckých letísk sú súčasťou širšej iniciatívy na regionálnej i celoštátnej úrovni za lepšie platové podmienky.

Düsseldorf 28. februára (TASR) - Lety u nemeckých letísk Kolín-Bonn a Düsseldorf sa v utorok obnovili po skončení 24-hodinového štrajku zamestnancov za lepšie platové podmienky. Oznámili to predstavitelia odborovej organizácie Ver.di. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Na letisku v Düsseldorfe skončil štrajk o 03.00 h, uviedol hovorca Ver.di Peter Büddicker. Dodal, že neočakáva ďalšie obmedzenia pre cestujúcich.

Na letisku Kolín-Bonn sa bežná prevádzka začala o 06.00 h. Jeho hovorca však upozornil, že sa môžu vyskytnúť meškania, lebo personál musí najskôr vybaviť záležitosti, ktoré pre štrajk nestihol.

Agentúra DPA pripomína, že na spomínaných letiskách boli v pondelok zrušené takmer všetky lety. Na letisku Kolín-Bonn sa z plánovaných 136 príletov a odletov uskutočnili len dva – let do Viedne a späť. Obmedzenia sa dotkli 15.000 pasažierov.

Štrajky zamestnancov nemeckých letísk sú súčasťou širšej iniciatívy na regionálnej i celoštátnej úrovni za lepšie platové podmienky. Odbory požadujú zvýšenie platov o 10,5 percenta alebo minimálne o 500 eur pre vysokú infláciu.