Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Po útoku nožom vo vlaku v Nemecku hlásia viacerých zranených

Na snímke dvaja policajti kráčajú na železničnej stanici 6. novembra 2021 v nemeckom Seubersdorfe. Viacero ľudí utrpelo v sobotu zranenia pri útoku nožom vo výsokorýchlostnom vlaku v Bavorsku. Privolaní policajti zadržali jedného muža, oznámila podľa miestnych médií nemecká polícia. Polícia prijala o 9.20 h tiesňové volanie, podľa ktorého došlo vo vlaku Intercity Express (ICE) na trati medzi Regensburgom a Norimbergom k útoku na cestujúcich. Foto: FOTO TASR/DPA

Polícia prijala o 9.20 h tiesňové volanie, podľa ktorého došlo vo vlaku Intercity Express (ICE) na trati medzi Regensburgom a Norimbergom k útoku na cestujúcich.

Mníchov 6. novembra (TASR) – Traja ľudia utrpeli v sobotu vážne zranenia pri útoku nožom vo vysokorýchlostnom vlaku v Bavorsku, informoval tamojší Červený kríž. Nemecká polícia oznámila, že jej privolaní príslušníci zadržali muža podozrivého z tohto činu.

Polícia prijala o 9.20 h tiesňové volanie, podľa ktorého došlo vo vlaku Intercity Express (ICE) na trati medzi Regensburgom a Norimbergom k útoku na cestujúcich. Úrady dosiaľ neposkytli bližšie podrobnosti o podozrivom, možnom motíve ani zranených, aj keď polícia ubezpečila, že žiadne nebezpečenstvo už nehrozí.

Zdroje z bezpečnostných zložiek pre DPA uviedli, že podozrivým je údajne 27-ročný Sýrčan. Podľa denníka Bild zadržali muža "arabského pôvodu", ktorý môže mať psychické problémy, pričom vo vlaku kričal o pomoc.

Bild i zdroje DPA uviedli, že zranení boli najmenej traja ľudia, dvaja z nich vážne. Policajná hovorkyňa uviedla, že nikto z nich nebol v ohrození života.

Hovorca Bavorského Červeného kríža popoludní spresnil, že jeho zdravotníci prepravili do nemocnice troch vážne zranených, pričom sa tiež starali o 200 až 300 cestujúcich evakuovaných z vlaku zastaveného na stanici v obci Seubersdorf.

Nemecký minister vnútra Horst Seehofer vyjadril zdesenie zo "strašného" útoku vo vlaku a vyjadril nádej, že zranení i svedkovia sa skoro a úplne zotavia. Konzervatívny bavorský politik vyzval zároveň na pokoj s tým, že závery bude možné vyvodzovať až po objasnení pozadia tohto činu.

Železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) oznámila, že je zatiaľ nemožné odhadnúť, dokedy potrvá uzavretie trate medzi Regenburgom a Norimbergom. Diaľkové vlaky presmerovali cez neďaleké mesto Ingolstadt.