Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Scholz vyjadril sústrasť v súvislosti s vlakovou nehodou v Nemecku

Na archívnej snímke nemecký kancelár Olaf Scholz v nemeckom Berlíne v stredu 11. mája 2022. Foto: TASR/AP

Polícia uviedla, že regionálny vlak smerujúci do Mníchova sa vykoľajil a tri jeho vozne sa prevrátili.

Berlín 4. júna (TASR) - Počet potvrdených obetí piatkovej vlakovej nehody neďaleko mesta Garmisch-Partenkirchen na juhu Nemecka vzrástol na 4 a približne 30 ľudí je zranených. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na nemecké úrady.

Polícia uviedla, že regionálny vlak smerujúci do Mníchova sa vykoľajil okolo 12.15 h a tri jeho vozne sa prevrátili, pričom ľudí z nich vyťahovali oknami. Vo vlaku sa v čase nehody nachádzalo približne 140 cestujúcich.

Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann dodal, že dvanásť ľudí je stále nezvestných. Nevylúčil, že ich telá sa môžu nachádzať pod vykoľajenými a prevrátenými vagónmi. Medzi zranenými sú ľudia všetkých vekových kategórií, vrátane detí, keďže mnohé z nich cestovali vlakom domov zo školy.

Nemecký kancelár Olaf Scholz vyjadril sústrasť príbuzným obetí. "Smútime s pozostalými a prajeme zraneným čo najrýchlejšie uzdravenie," povedal pre televíziu RTL. Vlakové nešťastie označil za "šokujúcu správu" a fotografie z miesta nehody za "depresívne".

Príčina vykoľajenia vlaku zatiaľ nie je známa. Časť železničnej trate medzi Mníchovom a hornobavorským lyžiarskym strediskom Garmisch-Partenkirchen uzavreli, oznámila podľa agentúry AFP železničná spoločnosť Deutsche Bahn.