Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

FOTO: DEŇ PO TORNÁDE: V Nemecku pokračujú s odstraňovaním škôd

Na snímke trosky z poškodených domov po vyčíňaní tornáda 17. mája 2018 v nemeckom Viersene. Extrémne počasie zasiahlo v stredu v skorých večerných hodinách nemeckú spolkovú krajinu Severné Porýnie-Vestfálsko. Foto: TASR/AP

Živel pritom vyčíňal 10 až 15 minút.

Viersen 17. mája (TASR) - V oblasti Viersenu v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ktorú v stredu v skorých večerných hodinách zasiahlo tornádo, pokračovali vo štvrtok práce na odstraňovaní dôsledkov vyčíňania prírody vrátane materiálnych škôd.

Väčšina večer uzavretých ulíc a tratí bola od rána už opäť otvorená.


Provizórne fólie sa objavovali postupne na asi 40-50 domoch, ktorým prudký vietor strhol strechy. Pozitívom bolo, že žiadny z týchto objektov nebol staticky narušený a všetci poškodení mohli stráviť uplynulú noc doma, vyplýva zo správ tlačovej agentúry DPA a Západonemeckého rozhlasu (WDR).

Na snímke karavan v záhrade po vyčíňaní tornáda 17. mája 2018 v nemeckom Viersene. Extrémne počasie zasiahlo v stredu v skorých večerných hodinách nemeckú spolkovú krajinu Severné Porýnie-Vestfálsko.
Foto: TASR/AP

Tornádo, ktoré podľa očitých svedkov vyčíňalo 10-15 minút a ktoré zachytili vďaka mobilným telefónom viacerí občania, zanechalo v zasiahnutej oblasti spúšť. Celkovú výšku škôd zatiaľ nevyčíslili.

Extrémne počasie zavinilo ťažké zranenie istého motoristu, s ľahkými zraneniami vyviazol jeden z hasičov, ktorého zasiahol elektrický prúd. Špekulácie o možných ďalších zranených osobách sa nepotvrdili.