Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia odhalila nelegálne kadernícke salóny v pivniciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Policajti začali prípady vyšetrovať pre nedodržiavanie opatrení v období karantény.

Mníchov 26. apríla (TASR) - Chcieť dokonalý účes môže byť v časoch obmedzeného pohybu drahým hazardom - nemecká polícia zišla v sobotu do suterénu dvoch domov a odhalila dva dočasné kadernícke salóny. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Keď policajti prišli do salónov, starostlivo zariadených v pivniciach dvoch súkromných domov, "práve tam ľuďom upravovali účes", napísali v hlásení miestni policajti.

Dvaja ľudia čakali na ostrihanie vlasov v meste Elsenfeld a ďalší v pivnici v obci Mömlingen v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko, uviedla tlačová agentúra DPA. "Salóny boli profesionálne vybavené," dodala.

Polícia začala prípady vyšetrovať pre nedodržiavanie opatrení v období "karantény", ktoré sú v Bavorsku jedny z najprísnejších z celého Nemecka.

Na základe týchto opatrení zavedených koncom marca, keď sa obmedzenie pohybu verejnosti začalo, sa odchod z domu bez "oprávneného dôvodu" trestá pokutou 150 eur.

Kadernícke salóny, zatvorené tak ako iné prevádzky nepokladané za dôležité pre život, sa však v Nemecku už začnú znovu otvárať od 4. mája. Nemecká vláda chce postupne uvoľňovať obmedzenia v chode spoločnosti, ktorých cieľom je zastaviť šírenie koronavírusu.