Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Na sociálnych sieťach sa vyhrážali smrťou, navštívila ich polícia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Členovia skupiny vo svojich konverzáciách hovorili o plánovaných vraždách Kretschmera a ďalších členov saskej vlády, píše na svojej webovej stránke denník Süddeutsche Zeitung.

Drážďany 15. decembra (TASR) - Polícia v Drážďanoch v nemeckej spolkovej krajine Sasko uskutočnila v stredu razie v reakcii na vyhrážky voči saskému premiérovi Michaelovi Kretschmerovi, ktorý podporil vakcíny proti koronavírusu. Informovala o tom agentúra AFP.

Pri raziách, na ktorých sa zúčastnili i špeciálne jednotky krajinského kriminálneho úradu (LKA), prehľadali niekoľko prevažne bytových objektov. Konali na základe správ o vyhrážkach voči Kretschmerovi zo strany členov skupiny, ktorá s očkovaním nesúhlasí.

"Niektorí členovia skupiny vo svojich vyjadreniach (na sociálnej sieti) tvrdili, že majú zbrane," uviedla polícia.

Novinári z nemeckej televízie ZDF chat členov skupiny na sociálnej sieti Telegram rozlúštili a 7. decembra hlásili vyhrážky smrťou voči Kretschmerovi. Úrady následne začali vyšetrovanie.

Táto skupina má podľa prokuratúry údajne 100 členov, ktorých spája "opozičný postoj" voči vakcínam, štátu a súčasným opatreniam v oblasti zdravia.

Členovia skupiny vo svojich konverzáciách hovorili o plánovaných vraždách Kretschmera a ďalších členov saskej vlády, píše na svojej webovej stránke denník Süddeutsche Zeitung.

Hnutie proti epidemiologickým opatreniam v Nemecku je obzvlášť silné v Sasku, ktoré je jednou z najviac postihnutých častí krajiny počas znovu ožívajúcej pandémie, píše AFP. Miera zaočkovanosti v tejto spolkovej krajine je nižšia ako celonárodný priemer.