Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Nemecku po nehode vlaku vyšetrujú pracovníkov pre neúmyselné zabitie

Na mieste zrážky vlaku v Burgrain neďaleko Garmisch-Partenkirchen v Nemecku v sobotu 4. júna 2022 zdvíhajú vozeň. Foto: TASR/AP

Obvinenými sú zamestnanci železničnej spoločnosti Deutsche Bahn (DB), uviedla pre DPA hovorkyňa prokuratúry Mníchov II.

Mníchov 7. júna (TASR) - Prokuratúra v bavorskom Mníchove začala vyšetrovanie voči trom osobám pre podozrenia z neúmyselného zabitia. Stalo sa tak v súvislosti s piatkovým železničným nešťastím neďaleko mesta Garmisch-Partenkirchen, ktoré si vyžiadalo päť obetí na životoch a vyše 40 zranených. TASR prevzala správu z agentúry DPA.

Obvinenými sú zamestnanci železničnej spoločnosti Deutsche Bahn (DB), uviedla pre DPA hovorkyňa prokuratúry Mníchov II.

Vlak so 140 pasažiermi smerujúci do Mníchova sa v piatok vykoľajil neďaleko mesta Garmisch-Partenkirchen. Vozeň vlaku po vykoľajení skĺzol z hrádze až k ceste pod traťou. Nehodu neprežili štyri ženy - dve Nemky a dve Ukrajinky - a tiež chlapec v tínedžerskom veku.

Viacerí ťažko zranení cestujúci museli podstúpiť operáciu. Jedna osoba je stále v kritickom stave, uviedla miestna polícia.

Verejnoprávny rozhlas Bayerischer Rundfunk uviedol, že vyšetrovatelia sa v súvislosti s príčinou nehody zameriavajú na možný technický problém na podvozku niektorých vozňov, ako aj na samotných koľajach.

Nemecké médiá už v sobotu informovali, že DB plánovala na trati, kde došlo k nehode, údržbové práce, ktoré sa mali začať 25. júna. Samotná DB túto správu odmietla komentovať, píše agentúra AFP.